WINNI goes USA

 

UPDATE, DE HEREN ZIJN WEZEN GOLFEN

 

Winni is op zaterdag 1 september vertrokken naar de United States of America, om daar ruim 3 weken te mogen ontspannen en werken. 

Personeel van Vliegbasis Volkel gaat vanaf begin september tot en met half november 2007 met elf F-16ís deelnemen aan diverse oefeningen in de Verenigde Staten. Naast trainen en vliegen in realistisch uitgevoerde scenarioís ligt de nadruk ook op het exporteren van geluid. Zo wordt een flink deel van de behoefte aan avondvliegen van Volkel naar dunbevolkte gebieden in Amerika geŽxporteerd. Gedurende de gehele periode wordt ook gebruikgemaakt van verschillende uitgestrekte schietranges om vliegers te trainen in het afwerpen van echte wapens. Hiermee ontlast de luchtmacht fors het milieu rond de schietrange van Vlieland.

Van 1 september tot en met 18 oktober wordt vanaf Hill Air Force Base in Utah de oefening Hill-1 en Hill-2 gevlogen. Gedurende deze oefeningen worden veel Close Air Support (CAS) missies bij duisternis uitgevoerd. De piloten vliegen dan met nachtzichtkijkers, de Night Vision Goggles, en maken tevens gebruik van speciale doelzoekapparatuur, de Targeting Pod.

Dergelijke trainingen zijn van groot belang om de vliegers optimaal voor te bereiden op missies zoals de Koninklijke Luchtmacht bijvoorbeeld momenteel boven Afghanistan uitvoert.

 

Hij zit in Salt Lake City, dat ligt in de staat Utah, redelijk aan de westkust.

 

klik op de kaart voor meer informatie omtrent de staat Utah

  klik op de kaart van Salt lake City voor meer info.

Voor de tijd en het weer klik op het plaatje van de wereld.

het is daar 8 uur vroeger dan in Nederland.

Winni verblijft in een hotel, maar moet naar luchtbasis Hill, dat ligt vlak boven Salt Lake City.

Klik op het plaatje om naar de site te gaan van Team Hill.

Winni gaat mij veel foto's sturen, heeft hij beloofd. Deze zullen in een Album op de site komen.

klik maar op de foto, het album komt vanzelf.

Kom vaak kijken, er wordt flink gesleuteld aan dit onderwerp.

 

Klik op de staart dan kom je op www.f-16.net.

Als je op de foto klikt kom je in het album met Nederlandse F16's.